Rentefrit lån i 30 dage

Går du med tanken om at tage et lån og vil høre mere om, hvad et rentefrit lån er samt hvilke fordele og ulemper der er ved at tage et rentefrit lån? – så læs med her.

 

Hvad er et rentefrit lån 30 dage?

Et rentefrit lån betyder, at man ikke skal betale renter af de penge man låner i en tidsperiode. Det vil sige, at når lånet byder på et rentefrit lån i 30 dage slipper man for at betale renter i de 30 dage. Dette betyder dog ikke at man slipper for alle udgifter der forbindes med et lån. Der kan stadig forekomme gebyrer såsom oprettelsesgebyr og administrationsgebyr.

Et rentefrit lån er dermed ikke lig med et gebyrfrit lån og kan derfor godt være ligeså dyrt som et normalt lån, hvor der skal betales renter. Det kan derfor være en god idé at læse alt med småt, inden du vælger at låne penge.

 

Hvilke fordele og ulemper er der ved et rentefrit lån 30 dage?

Den helt store fordel ved sådan et lån er selvfølgelig at man ikke skal betale renter og det er dermed oftest et billigere alternativ end mange andre lån. Et rentefrit lån skal oftest tages over nettet, hvilket betyder man har pengene mellem hænderne meget hurtigt. Samtidig er der heller ikke mange krav til at tage rentefrie lån, medmindre du står i RKI.

 

Der er selvfølgelig også ulemper forbundet med et rentefrit lån.

Mange af låneudbyderne vælger at skilte med rentefrie lån, da det lyder godt for en låntager. Men en låneudbyder skal tjene penge alligevel, og der kan derfor være flere omkostninger forbundet med et rentefrit lån end et normalt lån. Det er derfor vigtigt at kigge på det med småt, da et rentefrit lån kan være lig med en stigning i de tilhørende låneomkostninger som for eksempel stiftelsesomkostningerne og administrationsgebyret.

Dermed er det oftest også det første lån hos en låneudbyder der vil være rentefrit. Herefter vil det være sædvanlige lån, hvor man betaler renter af lånet fra start af.

 

Hvornår er et rentefrit lån hensigtsmæssigt?

Et rentefrit lån kan være ideelt, hvis der pludselig opstår en uventet regning som man ikke selv kan betale inden fristen. Et sådan lån vil være passende til et lån, hvor løbetiden er kort og i dette scenarie inden for 30 dage. Efter de 30 dage vil der nemlig komme renter på lånets størrelse, og det vil derfor være billigst, hvis man har betalt lånet tilbage inden for tidsperioden.

 

Hvad er vigtigt at have in mente før man optager et rentefrit lån?

Når man tage et rentefrit lån i 30 dage, er det altid vigtigt at gøre op med sig selv om man virkelig har behov for pengene. Det vil altid være dyrere at låne pengene end ikke at gøre det, selvom der er tale om et rentefrit lån. Hvis man derimod har brug for pengene i en situation, hvor det er nødvendigt, er det vigtigt at lånet er skræddersyet til situationen.

En god måde at få et overblik over lånets omkostninger er ved at kigge på lånets ÅOP som står for ’årlige omkostninger i procent’. En høj ÅOP er dermed lig med store omkostninger forbundet med lånet og er derfor dyrere at optage.

En anden god ting at have in mente er, at der findes mange forskellige hjemmesider på nettet der sammenligner de forskellige lån. Man kan samtidig skrive ind, hvilket lån man ønsker og hvor gammel man er, for at se de lånemuligheder der passer til ens behov.