Når uheldet er ude, er lappeløsninger nødvendige – lån rentefrit!

Livet er fyldt med uventede hændelser og ikke altid den positive af slagsen.

Når du som studerende står med en vaskemaskine, der pludselig opgiver livet med et højlydt host (og adskillige spandfulde vand pøser ud over det fine laminerede trægulv i lejligheden), eller når du som travl jobsøgende singleforælder pludselig står med 50 kr. på kontoen, og en søn der har brændende brug for en skidragt til børnehaven inden mandag, ja, så er gode råd svære at finde.

Forældrene er ikke altid lige om hjørnet, klar med et klap på hovedet og en smule lommepenge, og nogle gange kan man tordne fra den ene genbrugsbutik til den næste og tigge fremmede på Facebook om en billig skidragt uden held – og hvad gør man så?

Rentefri lån kan være den bedste nødløsning

Nu læser du sikkert overstående overskrift og begynder at lede efter ”tilbage” knappen i din webbrowser, klar til at flygte fra denne ”forfærdelige” artikel, der kaster et positivt lys over lån – for hvis medierne har lært os noget de seneste år (udover at den Amerikanske præsidents Twitter er voldsomt underholdende læsning), så er det, at små, hurtige lån er det seneste store skældsord.

Og det er da heller ikke svært at se, hvorfor lån har oparbejdet et dårligt ry: Vi bliver dagligt bombarderet fra alle sider med tilbud fra lånefirmaer – i så høj en grad, at har du brug for at finde nogle reelle tal og fakta til en artikel som denne, er det svært, for ordene ”lån, Danmark” udløser på Google en lavine af annoncer, tilbud og sider, der forsikrer kunderne om, at netop de er det rigtige valg.

”Lån dine penge rentefrit her, det er hurtigt og nemt!” proklamerer de med store farverige bogstaver; ”Og ignorer venligst al teksten med småt nederst på siden, der fortæller, at der proppes en rente på 500% oveni dit lån, lige så snart du takker ja”

De unge gældssætter sig som aldrig før.

Ifølge tal fra Finansrådet, er over 55.000 unge mellem 18 og 30 år registreret i RKI, og udviser en problematiske gældsadfærd.

Det er nærmest blevet et modefænomen at optage dyre lån, og ifølge eksperter bør folk ”bare” holde sig langt væk fra dem.

Problemet er blot, at sådan er verden desværre ikke skruet sammen.

Man behøver blot kaste et blik på de sociale medier for at se eksempler på, hvorledes lån er mere end blot en luksus til forkælede unge, der absolut skal have den seneste X-box eller dyre familieture til Jamaica.

En sikker løsning så længe man er moden nok til valget

Ikke alle falder i fælden med ikke at betale deres lån tilbage i tide og lade renterne stakke sig høje som matematiske Eiffeltårne, alt imens de resolut stikker begge fingre i ørene og ignorerer lydens af deres økonomi, der falder sammen.

Her henvises der i stedet til de mødre, der låner i slutning af måneden for at udfylde et økonomisk hul, som de simpelthen ikke kan dække, og som betaler alle pengene tilbage, lige så snart den næste løncheck ruller ind på kontoen – eller de der desperat har brug for en vaskemaskine, eller en computer så de kan søge arbejde, og derfor må gøre, hvad der er bedst for deres fremtid og låne til goderne nu og så betale senere.

Det lyder pludselig ikke så skræmmende, gør det vel?

Rentefri lån er for mange i nutidens Danmark den ultimative nødløsning, når der desperat er brug for penge her og nu, og der ikke er nogle i familien eller vennekredsen, der står klar med 10.000 til en pludselig uventet udgift.

Og så længe forbrugerne er modne nok til at sætte sig ind i, hvad der er bedst for deres økonomi samt læse alt det med småt, kan et rentefrit lån være med til at holde økonomien stabil i turbulente tider.

Naturligvis er hurtige rentefri lån ikke noget, man bør bruge som løsning hver eneste måned, men det er vigtigt at vide, at når tingene brænder på derhjemme, kan denne form for lån være en håndsrækning, en lappeløsning eller en kærkommen redningskrans, indtil man igen kan stå på egne ben.

Det er således et værktøj i den moderne danskers arsenal, men et der kun bør tages i brug, hvis du har lidt DIY-forstand og måske en ven, der lige kan kikke med over skulderen for at sikre, at du ikke hamre dig selv over fingrene.