Optag et quicklån 18 år gammel: sådan kommer du i gang

Som 18 år gammel er der mange ting, som man endelig er gammel nok til. En af disse ting er at optage et quicklån. Det lyder meget fristende for en 18-årig endelig at have muligheden for at låne penge på lige fod med voksne mennesker. Man er dog også meget ny på lånermarkedet, og der er derfor nogle ting, som man har brug for at vide.

Hvordan finder jeg frem til det bedste quicklån 18 år? Hvad betyder alle de forskellige tal og begreber? Få i artiklen her svarene på disse spørgsmål, og bliv bedre rustet til at optage et quicklån 18 år gammel.

Sådan vælger man det rigtige quicklån

Der er ingen tvivl om at det er populært at låne penge. Derfor er der også flere og flere muligheder for at låne penge fra forskellige låneselskaber. Der er virkelig ikke noget at sige til at det kan være svært at vide hvordan man vælger det rigtige lån – specielt når man måske skal optage et lån for første gang som 18-årig. Ofte kræver det at du har et nemid, for at kunne optage et kviklån, det er dog stadig muligt, at kunne optage et kviklån uden nemid.

For at gøre det nemt at kunne vælge det rigtige quicklån 18 år, kan du overveje følgende spørgsmål, og derved finde ud af hvilket lån, som er det bedste for dig:

Hvor mange penge vil jeg låne?

Dette spørgsmål er essentielt, når du vil vælge det rigtige quicklån 18 år. Ved du først hvor mange penge du vil låne, kan du lettere finde frem til det rigtige lån. For at vide hvor mange penge du vil låne, må du derfor også vide hvad du vil bruge pengene på. Når du først har svaret på dette spørgsmål, er du allerede nået langt i forhold til at vælge det korrekte lån til dig. Det vil være lettere at optage et lån, hvis du kan stille en form for sikkerhed, i form af noget som har værdi så låneudbyderen kan tage dette i pant. Det er dog ikke altid nødvendigt, at skulle stille en sikkerhed, det er nemlig også muligt at låne uden at stille sikkerhed.

Hvor lang tid vil jeg være om at betale pengene tilbage?

Næste spørgsmål du bør overveje, er netop spørgsmålet om hvor lang tid du vil være om at betale lånet tilbage. For at finde ud af dette, bør du derfor vide, hvor mange penge du kan afdrage med om måneden, og have en overordnet tidsramme for hvornår du vil være gældfri igen.

Sammenlagt vil det at tænke over disse ting betyde, at du kan få en idé om, hvor lang en løbetid det perfekte lån for dig skal have. Har du først overvejet disse to spørgsmål, er du kommet langt i forhold til at vælge det rigtige lån. Men hvad er det nu lige, at det der tal, som man møder alle vegne, betyder?

Vær kendt med nøgletallet ÅOP

Når man først ved hvor mange penge man vil låne og hvor lang tid man vil være om at betale dem tilbage igen, er det tid til at begynde at kigge på lån. For man går helt i gang, er det godt at være bekendt med hvad de tal og begreber, som man vil møde, betyder.

Et begreb, som du helt sikkert vil støde på, er ÅOP. Hvis denne forkortelse lyder bekendt, er det højst sandsynligt fordi at låneselskaber skal oplyse dette tal ved alle lån, som udbydes. Derfor er ÅOP altså et begreb, som alle lånere støder på.

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent, og er derfor et udtryk for hvor dyrt det alt i alt vil være for dig at optage lånet. Går du derfor efter et billigt lån, skal du være på udkig efter det lån med den laveste ÅOP. Dette tal kan svinge rigtigt meget afhængigt af hvilken type lån, det står ved. Lån med en kort løbetid har som regel en højere ÅOP, hvorimod lån med en længere løbetid har et lavere ÅOP.