Lån smart: Lån uden renter

Uanset om du er erfaren på lånemarkedet eller ej, går du sikkert efter at finde det bedste lån, som giver dig de bedste betingelser. Der bliver måske taget mange forskellige faktorer med i overvejelserne om det næste lån. En faktor er dog for de fleste vigtigere end de andre. Her tales selvfølgelig om prisen.

Et godt lån er som regel kendetegnet af, at det er et billigt lån. Så hvorfor ikke låne penge på en klog måde og vælge et lån uden renter? Vælges der et lån uden renter, vil der være mange penge at spare.

Hvorfor er det sådan en god idé at vælge et lån uden renter? Og hvordan finder man frem til et rentefrit lån? Læs videre her, og få svaret på de to spørgsmål serveret.

Derfor skal du vælge et lån uden renter

At låne penge er sjældent gratis. Låneudbyderen skal nemlig også gerne få noget ud af at låne pengene ud. Alligevel er det faktisk muligt at komme til at låne penge uden at betale renter. Der er rigtig gode grunde til at vælge et sådant lån, og de kommer her:

Spar penge

Den største grund til, at det at låne uden renter er sådan en god idé, er selvfølgelig, at det er billigere. Ofte er det ikke gratis at låne penge, og det er det måske heller ikke at låne rentefrit. Alligevel er der mange penge at spare, hvis man vælger et lån, man ikke skal betale renter af.

Betal lånet tilbage hurtigere

Vælger man et rentefrit lån, vil man kunne betale lånet ud hurtigere. Når man ikke også skal betale renter hver måned, vil man i stedet kunne afdrage med en højere sum penge hver måned. Det betyder, at man i sidste ende hurtigere vil blive gældfri.

Lån flere penge hurtigere

Når man ikke skal betale renter af et lån, har man muligheden for at låne flere penge, end hvis man skulle betale renter. Hvordan det? Da der ikke skal betales et afdrag på lånet + renter hver måned, vil man kunne betale et højere afdrag. Derved har man muligheden for at låne et højere beløb uden at vælte sin økonomi. Smart!

Sådan finder du frem til et rentefrit lån

Et rentefrit lån er ikke en lige så god forretning for en lånudbyder eller et pengeinstitut som et lån, der betales renter af. Selvom der måske skal betales et oprettelsesgebyr for at få lov til at låne pengene, vil der alligevel ikke kunne tjenes lige så godt på et rentefrit lån som på et med renter.

Derfor er rentefrie lån ofte ikke noget, som ligefrem hænger på træerne. Er man dog ihærdig og væbnet med tålmodighed, vil det faktisk alligevel kunne lykkedes for en at finde frem til et. Mange steder kører lånudbydere nogle gange introtilbud eller kampagner, hvor det er muligt at kunne optage et lån rentefrit. Har man derfor tålmodighed og muligheden for at vente lidt med at låne penge, vil man kunne score sig et lækkert rentefrit lån på denne måde.

Derfor gælder det bare om at komme ud på lånermarkedet og undersøge de forskellige muligheder, som der er der. Måske falder man hurtigt over en rigtig god aftale, eller måske må man skulle vente lidt før det perfekte lån dukker op.

Lige meget hvad er det godt at huske på alle de fordele, som et rentefrit lån giver. Der er masser at penge at spare ved at være tålmodig, og få fingrene i et lån uden renter når muligheden byder sig.