Skal du flytte? Lån til indskud og flytningen

Det er både fedt og hårdt, spændende og dyrt at skulle flytte i ny bolig. Flyttestemningen afhænger både af de omstændigheder, der gør, at du skal flytte fra én bolig til en anden, og af hvordan din økonomi ser ud i forbindelse med flytningen. Flytter du i forbindelse med en skilsmisse eller på grund af dårlig økonomi, vil det sjældent føles som det fedeste i verden at skulle flytte. Flytter du derimod, fordi du har fået nyt job eller skal flytte sammen med en kæreste, vil det som oftest føles som det allerdejligste at skulle flytte.

Uanset årsagen til flytningen får du herunder en masse gode råd til, hvordan du finder den rigtige bolig, hvordan du ganske billigt kan indrette dit nye hjem, hvordan du får råd, og om der er muligheder for lån til indskud trods RKI registrering. Du kan tage et  rentefrit lån, dette kræver dog at du ikke er registreret i RKI, mens der findes andre lån hvis du står i RKI.

Sådan finder du den rigtige bolig

Hvis du endnu ikke har fundet den perfekte bolig, så gør brug af dit netværk. Det er her, der kan gemme sig nogle seriøst gode og fordelagtige muligheder for et nyt skønt hjem. Lav et opslag på Facebook, hvor du skriver, hvilken type bolig du leder efter, i hvilken by boligen skal ligge, hvor stor den skal være, hvor mange værelser den minimum skal have, og hvad den maksimalt må koste. Har du særlige behov, så skriv også det – for eksempel hvis I har husdyr eller har brug for, at der er elevator i bygningen. Lav opslaget delbart, så dine venner og bekendte også kan dele det i deres netværk – det kan være, at en af dem, du kender, kender nogen, der kender nogen, som skal af med en bolig, der matcher dit behov perfekt.

Det kan være svært at få et ben til jorden med diverse boligportaler, men opret alligevel en profil på dem, og vær hurtigt ude ved nye opslag – du kan sagtens være heldig.

Billig indretning af dit nye hjem

Bæredygtighed og genbrug har i den grad vundet indpas i den danske befolkning – og du kan virkelig gøre et kup ved at tage på genbrugs-rov i diverse genbrugsforretninger rundt omkring i landet. Tag også gerne til andre byer, end den du bor i, og frekventer diverse loppemarkeder. Ikke nok med at du kan få virkelig fine nipsting og møbler – du sikrer også, at vi ikke blot smider væk og køber nyt.

Kæmper du med at få råd til indskud, så er der flere muligheder for hjælp, herunder ved banklån, støtte fra det offentlige og online lån, som kan hjælpe dig i gang i dit nye hjem. Banklån er klart den billigste løsning, men der er også en lang række betingelser knyttet til at låne i banken. Online lån er dyrere, men de er til gengæld utroligt hurtige og nemme at optage. Er du registreret i RKI, så læs videre nedenfor – her er der nemlig visse muligheder at optage lån til indskud trods RKI.

En billig måde at lave en anderledes indretning af dit hjem på, er ved at bruge farver på de store flader. Mal en væg i hvert rum i hver sin farve, mal gulvene hvide, så du kan lege med farverne på møblerne, mal køkkenskabe eller døre og skab et farverigt og hyggeligt univers.

Kan du optage lån til indskud trods RKI?

At optage lån til indskud trods RKI kan være svært. Bankerne ser det helst ikke, men enkelte af de lån, du kan optage på nettet tilbyder faktisk lån til indskud trods RKI registrering. Sørg dog for ikke at optage mere, end du har brug for, så du ikke gældsætter dig for hårdt. Onlinelån er dyre – også selvom der er tale om lån til indskud trods RKI.

Læs derfor lånevilkår og betingelser grundigt igennem, inden du sætter din underskrift.