Få et lån uden renter

Mange står i en situation, hvor et lån er en nødvendighed. Det er også ganske almindeligt i dag at få et lån. Dette er grundet, at priserne på blandt andet hus og bil er steget med årene. Mange har derfor brug for et lån, fordi de har brug for nogle hurtige penge. Et lån kan være dyrt. Det skal forstås på den måde, at når du optager et lån så kommer der ofte renter og gebyr på. Du betaler derfor for at have et lån. Der er dog en mulighed mod dette – nemlig et rentefrit lån. Hvad det præcis er, og hvordan du får fat i det, vil du finde i artiklen her.

Hvad er et rentefrit lån?

Navnet lægger meget op til, hvad et rentefrit lån betyder. Det er kort sagt et lån uden nogen form for renter og gebyr. Det lyder ganske nemt og ikke dårligt. Ved et rentefritlån er du fri for rentebetaling.  Enten er det i en begrænset periode eller under nogle bestemte vilkår. Netop disse bestemte vilkår skal man være særlig opmærksom på.

Pas på fælderne, når du vil have et rentefrit lån

Som sagt er der tale om nogle fælder, sådan at det ikke er et lån, alle kan vælge. Ved et rentefrit lån er der nogle ting, som man skal være særlig opmærksom på.

Selvom der er tale om et lån, så er der for det meste en begrænsning på, hvor stor lånet kan være. Ved de fleste, som du kan søge lån ved, er der som et regel et maksimum på, hvor stort lånet kan være. Du kan derfor ikke gå ud og låne alle pengene til dit næste hus. Der er derimod tale om de små beløb, hvor du vil kunne betale for blandt andet din næste telefon. Lånene, som er uden renter eller gebyr, er oftest i prisklassen 4000 kr.

Derudover skal man være opmærksom på, at der nogen steder kan komme et ekstra gebyr på for at tage et rentefrit lån. Der kan derfor godt forekomme et ekstra gebyr. Dette sker f.eks. ved rentefrit kviklån. Her vil du kunne opdage nogle ubehagelig overraskelser. Vær derfor altid på vagt, når du optager et rentefrit lån.

Bliv ekspert på de forskellige rentefrie lån

Der findes ikke kun et rentefrit lån, men der findes derimod flere rentefrie lån. Det vil derfor være en god ide at undersøge de forskellige og vide, hvilket der passer bedst til dig. Der findes nemlig både rentefrit kredit, lån uden renter og gratis lån. Selvom navnene minder meget om hinanden, er der tale om 3 forskellige lån.

Lån uden renter – rentefrit lån og rentefrit kredit

Rentefrit lån og rentefrit kredit, betyder i bund og grund, at der ikke betales renter for de penge, man har lånt. Tilbagebetalingsfristen ved et rentefrit lån, samt kredit er som oftest fast og kan derfor ikke ændres. Når man har et rentefrit lån, så er der højst sansynligt ingen renter, som skal betales inden at lånet udløber. Betaler man ikke lånet tilbage inden fristen, så kan man godt regne med et gebyr samt ekstra omkostninger.

Ved et rentefrit kredit er tilbagebetalingsfristen mere fleksible. Så vælger man at låne rentefrit via kredit, så har man mere kontrol over, hvornår og hvordan man indfrier lånet.

Gratis lån – uden gebyr eller renter

Selvom gratis lån kunne lyde som det samme som rentefrit lån, så er det ikke helt det samme. Ved rentefrit lån kan der stadig godt komme gebyr på samt renter. Ved et gratis lån er der tale om et lån, hvor der ikke vil komme nogle gebyr på overhovedet. Det er derfor vigtigt at have dette in mente, når man vælger et rentefrit lån.

Hvordan er ansøgningsprocessen for et rentefrit lån?

Ansøgningsprocessen er forholdsvis enkel at følge, når man gerne vil optage et rentefrit lån. Man finder som regel de rentefrie lån på nettet. Der er mange hjemmesider, som tilbyder et rentefrit lån. Det er derfor en vigtig ting i processen, at man sørger for at undersøge de forskellige låneudbyder. På den måde kan man finde den hjemmeside, der tilbyder det bedste for dig. Det er desuden muligt, at tage et lån, selvom du bor i udlandet men har dansk cpr-nummer.

Det er forskelligt, hvilke krav der stilles ved de forskellige udbyder. For mange stilles der det samme krav om, at der foretages en kreditvurdering ved den enkelte person. Dette er for at sikre sig, at personen vil kunne tilbagebetale lånet en dag. Det er som regel noget, der foretages over nettet, hvorfor du ikke behøver at møde op i en bank.
Derudover er det ved mange et krav, at man ikke er registret i RKI, men dette bliver taget under kreditvurderingen.
Ved nogen steder stiller de et krav til en arbejde, samt at du dansk statsborger. Alderen kan veksle fra firma til firma. Som regel skal man være 20 år gammel, men ved nogle nye låneudbydere vil de gerne have en højere alder, dog kan du stadig optage et lån selvom du kun er 18 år gammel.