Har du brug for at låne penge? Gør det nemt og hurtigt. Brug dit NemId. Det er i dag blevet nemmere at få oprettet et lån, selv hvis dit pengeinstitut ikke vil hjælpe dig. Der findes et hav af, forskellige låneudbydere, som har mulighed for at låne dig penge.

Selvom det i dag er nemmere at oprette lån, så er der nogle ting, der vil være godt at have styr på inden du opretter et lån.

Sammenlign udbyderne

Når du skal oprette et lån med dit NemId, så find nogle forskellige udbydere. Mange af dem, er forholdsvis ens udadtil. Her er det en god ide at være opmærksom på, hvad renten for et lån er, hvornår lånet skal være betalt tilbage og hvad lånekravet er. Stil dig selv kritiske spørgsmål som f.eks.:

 • Er det virkelig nødvendigt at låne med NemId, selvom jeg har det?
 • Hvad skal lånet bruges på?
 • Kan det slet ikke vente til, at du har sparet penge sammen?
 • Hvor meget skal der lånes?

Hvis man ikke selv er kritisk overfor, en kommende låneudbyder, så kan man i værste fald komme til at ende i en økonomisk krise i stedet for en økonomisk optur. Forbrugslån til f.eks. tøj, sko og andre velfærdsprodukter er som regel et af de dyrere lån. Hvis det er til en ny bil, overvej da hellere et lån igennem en bilforhandler frem for et kviklån – dette kan i de fleste tilfælde også gøres via NemId.

Er der ulemper ved lån med NemId?

Hvis dit pengeinstitut har sagt nej, til at hjælpe dig med at låne penge, kan der være en årsag til det. Det kan være din rådgiver ikke mener at din økonomi kan bære et lån. Få hellere en gennemgang af din økonomi, få råd og vejledning og se hvilke andre alternativer der findes. Det er så dejlig nemt at låne via sit NemId, hvis man har adgang til en computer og NemId. Men hvis man er en af de uheldige og havner i en økonomisk krise i stedet for, er det så lånet værd?

Er der fordele ved lån med NemId?

Der kan være rigtig mange fordele, ved at låne penge med NemId. Hvis man sidder, helt ude i en økonomisk tilstand, som man ikke har mulighed for at komme ud af, så kan det sagtens være en fordel. Nogle udbydere tilbyder lån helt op til 500.000 kr. Så hvis man er uheldig at blive så gældsramt, at der ikke er andre muligheder, er det virkelig dejligt at der findes andre alternativer end, hvis sit pengeinstitut har sagt nej. For på denne måde, kan man sagtens komme ud af sin økonomiske krise, men igen vær opmærksom på de forskellige renter og krav. Det er altid en fordel kun at have en låneudbyder. Har man lån flere steder bliver det hurtigt en dyr affære. Din økonomi vil også blive set helt anderledes på hvis du kun har et lån. Den vil også blive nemmere for dig selv at overskue end hvis du skal stå til ”regnskab” for flere låneudbydere.

Er du ung og mangler penge

Der er mange unge mennesker i det danske folkefærd. Nogle har aldrig lært hvad penge er. Mange unge har en tendens til at optage hurtige lån. De føler ofte de har styr på økonomien. Desværre er det ikke alle der tænker på at tandlægeregningen skal betales, forsikringerne kommer, bilen kan være tørstig efter brændstof hvis de ejer sådan en.

Et godt råd til jer som forældre:

 • Lær de unge mennesker hvad penge er, så de ikke optager forskellige lån bare fordi de er flyttet hjemmefra.
 • Hvis de unge har brug for et lån, så snak med dem om det.
 • Hjælp dem evt. Videre med hvilke lån, I som forældre anbefaler
 • Vis dem hvordan man skal bruge sit NemId
 • Vis dem skats hjemmeside
 • Lær dem at bruge E-boks og generelt alle de sider hvor NemId skal bruges.
 • Lær dem, at selvom man har et NemId er det ikke nødvendigt at bruge det

Hvis man som forældre hjælper de unge videre på deres vej, også den økonomiske del af det, så vil i ende med at få nogle fornuftige unge mennesker. Det værste som forældre, er at se hvis jeres børn havner i en økonomisk krise, bare fordi det er nemt at låne penge når man har adgang til både pc og NemId.

Anbefales det at låne penge?

Som udgangspunkt er det nogle gang nødvendigt at låne penge. Hvis man vil købe et hus, en bil, en båd eller en motorcykel og lignede, så kan det ofte være nødvendigt med et lån. Her anbefales det at låne penge, gerne igennem banken. Hvis din nuværende bank siger nej, så undersøg flere banker inden du optager lån med NemId.