Guide til nyt lån: Sådan vælger du det rigtige

Står man og skal bruge et nyt lån, kan det være svært at vide hvad man skal gå efter. Uanset om du er en garvet låner eller ej, kan det at skulle optage et nyt lån godt være en udfordring. Lånemarkedet bugner af forskellige lån fra forskellige låneselskaber. Der er derfor ikke noget at sige til at valget om et nyt lån sagtens kan være svært! Hvordan vælger man så det rigtige nye lån? Få svaret på dette samt andre spørgsmål i artiklen her, og bliv bedre rustet til at optage det perfekte lån til dig.

Nyt lån: Spørgsmål du kan stille dig selv

Når det kommer til at skulle vælge et nyt lån, er der rigeligt med muligheder at vælge imellem. Derfor kan det også godt være svært at sætte en finger på det lån, som passer bedst til ens krav og økonomiske situation. For at gøre det lettere for dig selv at vælge det rigtige lån, kan det være en god idé at overveje dine svar på disse spørgsmål:

  • Hvad vil jeg bruge pengene på? Mangler du en ny bil, har du fundet drømmeboligen, har du en bunke ubetalte regninger eller er den flotteste taske kommet på udsalg? Find ud af hvad du skal bruge pengene på, så du kan vælge det lån, som passer til det, du vil købe.
  • Hvor mange penge vil jeg gerne låne? Find ud af hvor mange penge du har brug for at låne. Tænk over hvad det du vil bruge dem på koster, og find ud af hvor mange penge du skal låne.
  • Hvor lang tid vil jeg være om at betale pengene tilbage? Overvej også hvor lang tid du vil være om at betale lånet ud. Er det vigtigt for dig hurtigt at være gældfri igen, eller har du ikke noget imod at have en længere tilbagebetalingsperiode på dit lån?
  • Hvor mange penge kan jeg afdrage på mit lån med om måneden? Tag et kig på din økonomi, og find ud af hvad du realistisk set har råd til. Det er nemlig en rigtig dårlig idé at optage et lån, som har en al for høj månedlig ydelse. Find derfor ud af hvor mange penge du har råd til at afdrage med om måneden.

Kender du først svarene på disse spørgsmål, er du en del bedre rustet til at vælge det korrekte lån til dig. Alt afhængigt af hvad du vil bruge pengene på, er der nogle lån, som er bedre at optage end andre.

Vælg det lån, der passer til dig

Hvordan vælger man så det lån, som passer bedst? Det er her, du får god brug for svarene på de spørgsmål, der var i sidste afsnit. Hvad vil du bruge pengene på? Er der tale om en bil eller et boligkøb, skal du nok en tur i banken for at kunne få den bedste aftale. Er der derimod tale om et forbrugslån, kan du frit vælge om du vil i banken og låne med sikkerhed, eller nemt optage et nyt lån uden sikkerhed.

Netop når det gælder forbrugslån, er det her rigeligt med muligheder for at vælge et nyt lån, som passer ind i enhver økonomi. Afhængigt af hvor mange penge du vil låne, hvad du har råd til at afdrage med om måneden og hvor hurtigt du vil betale lånet ud, kan du nemt vælge det lån, som passer til dig.

Har du brug for at låne et mindre beløb, for eksempel mellem 5.000 kr. og 10.000 kr., kan et mini- eller mikrolån måske være noget for dig. Et sådant lille lån har en tilsvarende kort løbetid, og vil derfor være ude af verden hurtigt igen.

Er det et større beløb du skal låne, måske mellem 10.000 kr. 0g 100.000 kr., kan et kviklån måske være noget for dig. Et kviklån er hurtigt at optage, og du vil have pengene i hænderne inden for kort tid.

 

Vær opmærksom når du låner penge

Uanset hvilket nyt lån du ender med at tage, er det vigtigt at du er opmærksom. Er du det, vil du nemlig kunne spare mange penge. Hold derfor godt øje med at du får den bedste aftale med de laveste renter. Sammenlign forskellige lån ved hjælp af ÅOP, og vælg det lån, som passer dig bedst.

Husk at tænke dig om når du indgår en låneaftale, og sæt dig ikke dyrere end højst nødvendigt. Så vil det at optage et lån også blive noget som du kan nyde stor gavn af!