Opfyld dine drømme – Lån rentefrit i 30 dage

Nogle gange kan det være svært at få økonomien til at løbe rundt, hvis man ikke har den store indkomst. Og hvis noget går i stykker, må man enten undvære og spare op eller få fat i pengene på anden vis. Her kan det være en idé at låne pengene af venner eller familie, men hvis det ikke er muligt, kan man også tage et kviklån. Så har du pengene her og nu og kan bruge dem, som du har lyst. Problemerne med at låne er dog ofte renterne, der kommer snigende. Men hvis du leder efter det, kan du sagtens låne rentefrit i 30 dage hos enkelte kreditorer.

Nemme penge

Man kan altid komme ud for at noget vigtigt går i stykker, uden at det var medregnet i økonomien, og især bilen går altid i stykker på det dårligste tidspunkt. Mobilen kan hurtigt tabes og har som følge brug for en ny skærm. Og i køkkenet kan der komme vandskader, der skal fikses her og nu. Derfor er kviklån blevet opfundet. Det stammer fra England og USA, hvor man brugte det til at betale underskud på kontoen sidst på måneden. Så ”kvik” kommer altså ikke af, hvor hurtigt man får pengene, men mere at lånet betales tilbage over kort tid.
Et kviklån består ofte at et mindre beløb, men nogle kreditorer tillader, at man låner flere hundrede tusind. Men lånets størrelse kommer ofte an på, hvad din egen økonomi er, for det er ofte ikke realistisk at lade en person på SU låne så mange penge. Kreditorer skal jo sikre sig, at de får pengene tilbage igen. For renter og løbetid er noget, der altid skal holdes øje med i et lån, og i nogle tilfælde kan man ønske sig at låne rentefrit i 30 dage, hvis man vil spare lidt penge.

Renter og løbeperiode

Når du låner penge, skal du altid holde øje med, hvor lang tid lånet skal betales tilbage over, og hvor høj renten er. Længden af tilbagebetalingen bliver kaldt for løbeperiode, og jo længere denne er, jo dyrere bliver dit lån. For renten er den procentvise overskud, du skal betale for at låne pengene. Det er desværre ikke gratis at låne pengene. Så lad os sige, du har lånt 100 kroner på 30% rente, så skal du altså betale 30 kroner ekstra om måneden for at have taget lånet. Så hold øje med en lav rente, for ellers kan det blive dyrt. Derfor skal du have styr på din økonomi, før du tager et kviklån, men hvis du virkelig har brug for pengene, kan du tage et forbrugslån, der ofte tager længere tid at tilbagebetale, men som har en meget lavere rente.
Du kan skubbe lånet lidt, men du bør kigge efter at undgå renter i starten. Lån rentefrit i 30 dage eller mere for at vente lidt med betalingen. Det kan være en fordel, hvis du ved, du får indkomst snart.

RKI og andre begrænsninger

Det er dog ikke alle og enhver, der kan tage et lån, men det er de færreste, der ikke kan. Du skal være fyldt 18 år og være dansk statsborger. Som 18-årig er du selv ansvarlig for din økonomi, og der er derfor ikke andre, der skal stå til ansvar for dig. Du skal være dansk statsborger, fordi du som regel skal underskrive med NemID, for de kan få en digital signatur fra dig.
En sidste regel er, at du ikke må være skrevet op i RKI, som er et register for dårlige betalere. Så hvis man ikke får betalt sine regninger, kan man blive opskrevet til dette. Man kan dog komme ud ved at betale sin gæld, men efter 5 år bliver man fjernet derfra. Det betyder dog ikke, at gælden er fjernet. Nogle kreditorer vælger dog at lade folk låne alligevel.
Så lån rentefrit i 30 dage til lige, hvad du har brug for.