Kviklån til studerende

Det er ikke nogen hemmelighed, at det at være studerende ofte indebærer en stram økonomi – også selvom man modtager SU. Er man bosat i en af landet større byer, vil uddannelsesstøtten ofte gå til husleje og boligomkostninger alene. Med forsikringer, køb af studiebøger, el-regninger og meget andet, der skal betales herefter, er det ikke svært at regne ud, at det af og til kan være svært at få økonomien til at hænge sammen, når man bruger de fleste timer om ugen på studiet.

Er du selv studerende, har du med sikkerhed også selv stiftet bekendtskab med denne problematik. Derfor kan det fra tid til anden være nødvendigt med lidt økonomisk førstehjælp. I så fald kan det være værd at overveje at optage et kviklån.

Hvad er et kviklån?

Et kviklån er et online lån, der således er kendetegnet ved, at det optages og afvikles på nettet. Der findes flere forskellige online lånetyper, men kviklån hører til blandt dem, der har en relativ kort løbetid, og som gør det muligt at låne et relativt lille beløb. Du kan dog selv i meget høj grad være herre over, hvor meget du vil låne, og hvor lang lånets løbetid skal være.

Som ordet ’kviklån’ antyder, er hensigten med lånetypen at tilbyde en hurtig og nem lånemulighed, der gør det muligt at låne penge, når man har brug for dem. Beslutter du dig for at optage et kviklån som studerende til eksempelvis studiebøger eller lignende, er der meget kort fra tanke til handling. Du kan i praksis optage et lån med få klik hjemme fra sofaen og have pengene udbetalt næsten med det samme. Du kan således optage et kviklån til studiebøger i dag og købe bøgerne i morgen. Denne korte proces og ventetid kan være en meget stor fordel for mange.

Fordelene ved kviklån

Kviklån og andre online lån er inden for især de seneste år blevet meget populære blandt danskerne. Det skyldes, at flere har fået øjnene op for de mange fordele, der er ved kviklån og andre online lån. Dels er det som nævnt både hurtigt og nemt at optage lån på nettet, og et kviklån er eksempelvis muligt at optage med kun ganske få klik. Men der er også mange andre fordele ved kviklån, end den korte låneproces og ventetid fra ansøgningen er sendt til udbetalingen af det lånte beløb.

Blandt andet er en nævneværdig fordel, at det er muligt at låne uden sikkerhed. Især som studerende, som måske ikke har en stor opsparing eller nogen nævneværdig ejendom, kan dette være et stort plus.

At man kan låne uden sikkerhed betyder enkelt sagt, at man ikke behøver at kunne bevise, at man er i stand til at tilbagebetale lånet, når man optager det. Når man låner på traditionel vis i banken, vil man som hovedregel blive bedt om at stille sikkerhed for sit lån gennem enten kaution eller ved at have værdifuld ejendom. Man giver så banken ret til at inddrage værdifuld ejendom i tilfælde af, at man ikke er i stand til at tilbagebetale det pågældende lån. Dette krav sætter således ofte en stopklods for muligheden for at låne for mange mennesker, som enten ikke ejer værdifuld ejendom eller har mulighed for at få andre til at kautionere – eksempelvis studerende.

Ydermere er en fordel ved kviklån, at der ikke er krav om, at man skal angive, hvad man ønsker at bruge det lånte beløb til. Har man brug for flere penge på kontoen, kan man blot låne uden yderligere at skulle forklare sig. Det er dels med til at gøre processen så kort og enkel, som den er, men det fjerner også yderligere en stopklods, som ellers kan gøre det svært for mange at få lov at låne penge på traditionel vis i banken.

Kviklån til studerende

På grund af kviklånets egenskaber, egner denne lånetype sig særligt godt til personer, der har brug for et mindre tilskud til økonomien nu og her – det kunne eksempelvis være studerende. At optage et kviklån som studerende kan således være værd at overveje. Det skyldes også, at en låneaftale om et kviklån et en relativt kortsigtet aftale. Det betyder, dels at man hurtigere vil blive gældfri igen, og dels at det er nemmere at overskue den periode, hvori man skal regne tilbagebetalingen af lånet og betaling af renter ind i sit budget.

Det skal du overveje, inden du låner

Selvom det er hurtigt og nemt at optage et kviklån som studerende, er det altid vigtigt at huske at tænke sig om, inden man låner – uanset om man låner online eller på traditionel vis i banken. Det koster penge og låne penge, og en låneaftale vil altid have implikationer for din økonomi i en vis periode frem i tiden. Derfor er den en god idé at lægge et budget og sikre sig, at man har råd til at låne, inden man optager lånet.