Et kviklån til dig på 19 år

Du er sikkert blevet advaret imod det hjemmefra, måske endda blevet frarådet at gøre det. At tage et kviklån som 19-årig er tidligt, og de fleste forældre vil fraråde en at gøre det. Det skyldes, at man som forældre er bange for, at de hurtige penge, som et kviklån tilbyder, let kan forsvinde væk i fest og druk, og at ens barn i stedet ender med en større gæld til tårnhøje renter.

Men et kviklån kan også give mange muligheder for dig på 19 år, og hvis du agerer kvikt, når du låner kvikt, er et kviklån måske ikke en dårlig beslutning.

Hvad er et kviklån?

Du har måske blot tastet ”kviklån 19 år” ind i søgefeltet på Google, og før du ved af det, har du foretaget dig et lån. Det er dog ikke den smarteste måde at foretage et kviklån på, for har du overhovedet sat dig ind i, hvad et kviklån egentlig er? Før du låner penge, bør du altid sætte dig ind i, hvilken type lån du er ved at foretage dig, og hvad forudsætningerne og konsekvenserne ved netop denne låntype er.

Et lån uden sikkerhed

Et kviklån er et hurtigt og let lån til dig, som står og mangler penge netop nu. Med et kviklån får du hurtigt penge mellem hænderne, som du kan bruge til netop dét, du lige står og mangler. Et kviklån er en låntype, hvor låner ikke stiller sikkerhed. At ”stille sikkerhed” betyder, at låneren giver banken en garanti for at kunne betale pengene tilbage. Denne garanti kommer ofte i form af værdigenstande såsom et hus, en bil, værdipapirer eller opsparinger, som banken da får ret til at sælge på auktion i tilfælde af, at du som låner ikke kan tilbagebetale dit lån. Men som ung kan de færreste stille sikkerhed, fordi man sjældent som 19-årig ejer værdier af en størrelse, som banken har interesse i. Derfor er det ofte de unge, som tyer til kviklån.

Kort behandlingstid og hurtig udbetaling

Kviklån er især kendt for at være en hurtig måde at få penge mellem hænderne på. Dette skyldes, at udbydere af kviklån ofte har en langt kortere behandlingstid end udbydere af større lån. Dette betyder, at ventetiden, fra du lægger din ansøgning, til at du får svar tilbage, er ganske kort. Ligeledes har kviklån en hurtig udbetaling, og du får altså på kort tid de penge, du har ansøgt om. Det er på mange måder en fordel, men kan ligeledes også friste mange unge til at låne penge hver eneste gang, at de mangler småbeløber. Og her kan det gå hen og blive farligt!

Kviklån bør, selvom det er hurtige og lette lån, altid være gennemtænkte, og derfor bør selve overvejelsesprocessen forud for lånet være alt andet end hurtig. Det er vigtigt, at du gør dig overvejelser om, hvorvidt du reelt har brug for et lån, og hvordan du vil tilbagebetale det, før du foretager dig et kviklån som 19-årig. Dette skyldes blandt andet, at kviklån ofte har en højere rente end andre låntyper, og derfor er det vigtigt, at du har en plan for, hvordan du vil afvikle dit lån.

Tænk kvikt, og vær ansvarlig

Har du besluttet dig for, at du har behov for et kviklån, er det vigtigt, at du tænker kvikt og er ansvarlig. Overvej, hvor meget du har behov for at låne, og lad dig så ikke rive med af, hvor let det er at låne. Du bør ikke låne mere, end hvad du reelt har brug for.

Når først du har pengene mellem hænderne, så sørg også for at bruge dem fornuftigt! Husk på det reelle formål med dit lån, og brug kun pengene på netop dét. For langt de fleste på 19 år fylder studiet en del, og det kan til tider være fornuftigt at låne penge til studierelaterede ting som bøger eller en computer. Sørg dog for, at dine lånte penge ikke ender i fredagsbaren, men i stedet bliver brugt på noget gavnligt for dit studie og din fremtid!

Læs det med småt!

Et sidste råd til dig på 19 år, som skal til at foretage sig et kviklån, er, at du altid bør læse det med småt. Vær sikker på, hvad du går med til, så du ikke får dig en ubehagelig overraskelse senere hen. Det er også vigtigt, at du vælger den helt rigtige, låneudbyder så sørg for at brug tid på at læse op omkring den valgte. Læg også et budget for, hvordan dit lån skal afvikles de næste måneder eller år allerede, når du tager lånet. Så er du sikker på, at du får det afbetalt og undgår dermed mange år med gæld.

Der ligger altså mere arbejde bag det at foretage et kviklån end blot at søge ”kviklån 19 år” på Google, men er du ansvarlig, kan et kviklån sagtens være fornuftigt for dig på 19 år!