Kredit. Hvad er det nu lige, det er for noget? Mange har stødt på begrebet kredit mange gange, men ved måske stadig ikke, hvad det helt præcis indbefatter. Ofte støder man på kredit i forbindelse med virksomhedsdrift, men faktisk kan man også som privatperson få kredit. Det er ikke lige så gængs en ting at få herhjemme i Danmark, som det er i andre dele af verden, for eksempel USA. Selvom kredit ikke er så kendt herhjemme, er der faktisk mange fordele ved at få kredit, som er værd at overveje.

Hvad er kredit helt præcist?

Kredit er et begreb, som man ofte kender fra erhvervslivet. Måske er du stødt på et ord som kassekredit før. Det er et ord, som dækker over en aftale, man kan lave med et pengeinstitut så som en bank. Med en kassekredit har man et slags lån, som man ikke betaler af på, før man bruger det.

Ofte vil man lave en aftale med sit pengeinstitut om et max beløb, man kan bruge for samt en aftale om renter og ÅOP. En kassekredit er derfor rigtig smart for en virksomhed at være i besiddelse af, da det for eksempel giver større frihed til at købe varer ind til lageret.

Som privatperson er det også muligt at få lavet en lignende aftale om kredit. Herhjemme er man ofte vant til at have et dankort, som trækker penge direkte fra sin lønkonto. Med et kreditkort vil man i stedet få en kassekredit, som man på ligesom dankortet på lignende måde kan bruge til at købe ind for. Forskellen er, at man med kreditkortet afregner for eksempel en gang om måneden, i stedet for at pengene trækkes med det samme.

De mange fordele kredit giver

Herhjemme i Danmark er det at få kredit som privatperson ikke så udbredt, som det er andre steder. Det er en skam, at danskerne ikke kender alle de fordele, som fås ved at gøre brug af kredit. Med et kreditkort følger nemlig også en lang række muligheder, som man med stor fordel kan gøre brug af. Det at have et kreditkort – eller at få kredit – handler nemlig ikke blot om penge. Nej, der er nemlig store fordele at hente ved at vælge den rigtige udbyder af kredit.

Mange kreditselskaber tilbyder nemlig fordelagtige aftaler, som i den grad er værd at tage med i sine overvejelser i forhold til valg af kreditaftaler. Mange steder er det muligt at være en del af loyalitetsprogrammer, hvor man bliver belønnet på forskellige måder. Et kendt eksempel kunne være muligheden for at optjene flypoints, som følger med nogle bestemte Mastercards. Vælger man derfor et kreditselskab, som giver en ekstra fordele, vil man hurtigt kunne få meget mere ud af det at have en kredit end blot muligheden for at bruge penge på en nem måde.

Undgå farezoner, og få det bedste ud af kredit

Det at have en kredit er i mange tilfælde en god ide. Alligevel er det vigtigt at være opmærksom på eventuelle farezoner, som man gør klogt i at undgå. Den store forskel mellem et dankort og et kreditkort er som nævnt, at et dankort trækker pengene direkte fra en lønkonto. Der er altså ikke mulighed for at bruge flere penge, end man har – med mindre man har bevilget overtræk, selvfølgelig.

Med et kreditkort vil det til gengæld se ud som om, at man har flere penge til rådighed, end man faktisk har. Derfor er det vigtigt at være god til at styre sin økonomi, hvis man vælger et kreditkort. Kan man dog det, vil man hurtigt kunne få det bedste ud af de mange muligheder, kredit giver en.