Står du og mangler penge f.eks. til en ny bærbar, vil det i de fleste tilfælde være billigere at gå i banken og bede om en kassekredit, end at købe den på afbetaling.

Det er dog vigtigt at du orienterer dig om hvad kassekreditten koster, da det varierer meget fra bank til bank. De små banker er ofte billigere end de store.

En billig kassekredit er et godt lån

Ens behov for ekstra penge kan hurtig stige, hvis der dukker uventede udgifter op, som f.eks. hvis ens bærbar pludselig skal udskiftes.

Her vil den billigste kassekredit være en god måde at låne penge på frem for en afbetaling, hvor ÅOP ofte ender i en 25-30 procent.

Den rente banken tilbyder afhænger selvfølgelig også af din økonomi og hvor god en kunde du ellers er.

Det at låne penge

Nå du låner penge, er det for at få købt et produkt, du ellers ikke har råd til her og nu eller ikke har tid til at spare op til. Som f. eks en ny bærbar, hvis den gamle er gået i stykker. Det er altså forsimplet sagt, et behov du har brug for at få dækket, ved at købe det her og nu. Denne tankegang er igen en forsimplet måde at sige at du låner en sum penge du alligevel ville bruge og det eneste du nu betaler, er låneomkostningerne. Denne tankegang kræver, at man holder ens lån til et minimum og ikke låner mere end man har luft i budgettet til at tilbagebetale. Du skal se et lån som en måde at fjerne et problem. Ikke skabe et.

Sådan vurderer du et lån

Det kan være svært at finde ud af de forskellige gebyrer, renter og andre omkostninger, der er ved at tage et lån. For at gøre det mere gennemskueligt bliver alle lån udstyret med en værdi, der hedder ÅOP. Som står for Årlig Omkostning i Procent. ÅOP sammenfatter lånets totale omkostninger målt i procent. Jo lavere procent jo billigere lån.

Har du ikke selv lyst eller overskud til at sammenligne de mange forskellige lån, findes der sammenligningssider, der har gjort det for dig.

Selvom det er en god ide at benytte sig af en sammenligningsside, er det vigtigt at holde hovedet koldt og finde ud af hvordan siden har vurderet de forskellige lån på.

En anden ting der er vigtigt at være opmærksom på, er det med småt. Hvis det lyder for godt, så er det det nok også.

Virksomheder, der har med ens penge at gøre, er det vigtigt at have en sund kritisk tilgang til.

Krav til låntager

Når du har fundet en billig kassekredit og den passer til de behov du må have, er det tid til se på hvilke krav låneudbyderen har. En typisk låneudbyder vil have nogle krav for at sikre sig, at de får deres penge retur. De ser ofte sådan her ud:

  • Dit CPR-nummer
  • Dit Telefonnummer
  • Din bankkonto
  • Din adresse
  • Alder
  • E-mail

Ofte vil en låneudbyder også tjekke ens kreditværdighed. Det er en god ide at tjekke disse krav før du ansøger om den billigste kassekredit, for ikke at spilde tid med et afslag.

Find en god låneudbyder

Når du skal vurdere om du skal bruge denne eller denne bank til at låne penge, er det sjældent nok at kigge på deres hjemmeside. Der oftest er sat op til at skulle sælge deres ydelser. Altså lån.

Spørg i dit netværk om de har erfaringer med banken eller tjek sider som Trustpilot, hvad andre har haft af erfaringer. Især dette er vigtigt med de mange nye online udbydere af hurtige lån og nemme lånekrav.