Måske har du selv prøvet at stå i en situation, hvor pengene sætter en stopper for den perfekte bryllupskage, den rette konfirmationsgave eller noget helt tredje. I sådan en situation kan et lån gøre underværker.

Desværre kender de fleste af os nogle, som ikke helt har læst, hvad et lån kan indebære. Den typiske er jo eksemplet, der ofte fremstilles i reality-programmet ”Luksusfælden”, der igennem de sidste mange år har demonstreret, hvor grelt det kan gå, hvis ikke man også husker at læse det med småt. Her ser man nemlig en masse eksempler på folk, der kun har set, at de kan få et billigt lån, men ikke hvor høj renten er. Denne luksuriøse fælde kan du nemt slippe uden om.

Hvordan undgår jeg de giftige renter?

Når man låner penge af en kreditor, også kaldet en låneudbyder, så fastsætter de typisk en rente, for at pengene kan lånes ud til debitoren, som er dig, der står og mangler penge. På denne måde kan kreditoren tjene penge på at låne dig penge. Vælger du dog at vente for længe med at tilbagebetale de penge, du har lånt af din kreditor, kan du dog risikere, at du pludselig skylder langt flere penge, end det du i første omgang regnede med.

Med andre ord er billige lån ikke nødvendigvis din bedste ven, men billige lån uden renter er ikke nødvendigvis så giftige, som mange kunne frygte.

Kan jeg tage et rentefrit lån?

Du sidder muligvis tilbage med spørgsmålet om, hvordan rentefrie lån kan lade sig gøre. Det skyldes, at man ved samtalen om det rentefrie lån laver en aftale med sin kreditor om, hvornår pengene senest skal betales tilbage. Ved at lave denne aftale, vil kreditoren gerne gå med til at låne dig pengene uden nogen rente overhovedet. Dette kaldes et rentefrit lån.

Det vil sige, at såfremt pengene bliver betalt tilbage, indenfor den (ofte korte) tidsramme der er sat, vil der ikke være nogen rente overhovedet.

Hvordan laver jeg et budget for lånet?

Som tidligere nævnt, er der altså ingen grund til ikke at takke ja til et rentefrit lån. Hvad enten du har behov for at låne penge 12 måneder frem eller blot 30 dage, så skal det nok lykkes dig at finde en passende kreditor, der kan udarbejde et fabelagtigt tilbud til dig. Der er dog naturligvis, som ved så meget andet, enkelte ting, der er gode lige at have et ekstra øje på.

Et lån uden renter bliver nemlig i mange tilfælde opfattet som et gratis lån. Det er det for så vidt også, i og med man ikke betaler renter af det lån, man har taget. Man skal dog for sin egen skyld være sikker på, at man kan stå inde for den aftale, man laver med sin låneudbyder.

Det er derfor en god ide at lave et budget over de penge, man har til rådighed hver måned for ikke at ende med at låne så mange penge, at man ikke kan nå at betale pengene tilbage, inden den aftalte tidsfrist udløber. Har du ikke lavet sådan et budget endnu, kan du med fordel kontakte din bank og bede dem hjælpe dig i gang.

Bør jeg tage et rentefrit lån?

Der findes altså mange gode grunde til at takke ja til et billigt lån uden renter. Sætningen i sig selv siger det hele, men udover at slippe for renterne, er der også andre fordele ved denne type lån. Der findes tonsvis af låneudbydere, der gerne låner dig penge indenfor en kort tidsperiode, hvis du skulle være interesseret i dette. Derudover er det også stadig muligt for dig at få rentefri kredit flere steder på en gang, hvis pengene ikke slår til.